Antiskallhalsband bäst i test 2022

Letar du också efter antiskallhalsband bäst i test 2022? Då har du hittat rätt! I den här artikeln hjälper vi dig hitta det bästa antiskallhalsbandet.

Vi har försökt att ta med de halsband som inte bara har bra funktionalitet, utan också är bekväma för hunden.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för vetzoo.se

Antiskallhalsband bäst i test 2022

1. Petsafe antiskallhalsband

2. Petsafe ultrasonic bark control

Petsafe antiskallhalsband
Petsafe ultrasonic bark control

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Petsafe antiskallhalsband recension

Petsafe antiskallhalsband
Petsafe antiskallhalsband

Detta antiskallhalsbandet från Petsafe är det vi utsér till testvinnare 2022. Det är uppladdningsbart och använder sig av spraypatroner. Dessa patroner ger ungefär 35-40 spray innan de behöver utbyte.

Dessa sprayer finns i både neutral- och citrondoft. Båda är självfallet säkra för hunden att andas in och distraherar den från det oönskade skällandet.

Sensorn sätts igång och sprayar om hunden gör ljud eller om dess hals vibrerar.

Petsafe ultrasonic bark control recension

Petsafe ultrasonic bark control
Petsafe ultrasonic bark control

Detta är en lite billigare modell från Petsafe. Den kör inte samma metod som ovanstående modell, istället ger halsbandet ifrån sig en ultraljudston.

Denna ljudton är ohörbar för de flesta människor, men hundar kan höra det. Hunden associerar sedan detta skärande ljud med sitt skällande och slutar till slut skälla.

*Använd endast på hundar över 6 månader gamla

Att veta innan du köper ett antiskällhalsband

Det finns några saker du som konsument bör veta innan du köper ett antiskällhalsband.

De ska inte användas på valpar

De flesta tillverkare av antiskällhalsband säger det själva i sina produktbeskrivningar. De ljuger inte! Antiskällhalsband ska absolut inte användas på hundar under 6 månader gamla. Det kommer eventuellt skada de och leda till förvärrat betéende. Dessutom är det betydligt lättare att träna upp så pass små hundar, du kommer inte behöva ta till antiskallhalsband!

Alla fungerar inte för just din hund

Tyvärr fungerar inte alla antiskallhalsband för alla hundar. Du får helt enkelt experimentera dig fram. Det finns några olika typer av antiskallhalsband, just på grund av den anledningen, de fungerar inte på alla hundar.

De ska vara bekväma

Tänk på din hund också! Antiskallhalsbandet måste vara hyfsat bekvämt, även fast det inte ska användas året om. Försök hitta ett som passar som ett vanligt halsband gör. Du ska kunna rymma två fingrar ungefär mellan halsen och halsbandet.

Ska inte användas för alltid

Tänk på att ett antiskallhalsband endast ska användas under en kortare period. Den ska få din hund att sluta skälla – helst så snabbt som möjligt. Om du inte ser något resultat på drygt en månad är det nog dags att prova något annat.

Säkerheten!

Ja, du vill att din hund ska sluta skälla, men är antiskällhalsbandet verkligen säkert? Se till att det är säkert, annars är det nog bättre utan.

Om du köper ett elektriskt antiskällhalsband bör du kolla efter certifieringar från PETT och/eller ECMA. De har standarder som försäkrar säkerheten på halsbandet. (Obs: elektriska antiskallhalsband är inget vi rekommenderar).

Titta också igenom några kundrecensioner innan du genomför ditt köp. Där hittar du ofta bra information om halsbandet i fråga kan skada din hund.

Vanliga frågor

Det finns en del frågor som brukar komma upp när man ska köpa antiskallhalsband. Därför har vi inte bara satt ihop vår antiskallhalsband bäst i test lista, här är några svar på vanliga frågor.

Vad är ett antiskallhalsband?

Om din hund skäller så pass mycket att till och med grannarna börjar störa sig har det nog gått för långt. Du har testat allt, men hunden fortsätter skälla. Du börjar ge upp, men vi rekommenderar att du i alla fall testar ett antiskallhalsband. Det är träningsenhet som byggts för enbart det; få din hund att sluta skälla!

Varför antiskallhalsband?

Aggressiva och envisa hundar behöver ibland få bort sitt skälliga betéende, då kan ett antiskallhalsband vara en bra idé.

Det ger din hund en uppmuntran till ett bättre betéende, samtidigt som du får bättre kontroll över det.

Antiskallhalsbanden är egentligen en väldigt simpel uppfinning, men de fungerar faktiskt på de flesta hundar!

Hur använder man antiskallhalsband på rätt sätt?

Det är viktigt att du använder antiskallhalsbandet på rätt sätt. Här är våra instruktioner:

  • Läs instruktionsboken! Normalt sett ska halsbandet sättas kring nacken nära käkbenet för att inte ramla av. Läs instruktionerna som tillverkaren gett dig för att försäkra dig om att halsbandet installerats på rätt sätt.
  • Förstå dess funktioner. Vanliga halsband fungerar inte på samma sätt som antiskällhalsband gör. Läs på om funktionerna innan du sätter det på hunden. Då slipper hunden vara försökskanin till dina tester.
  • Använd det i en till två veckor. För att försäkra hunden om hur den fungerar kan du testa halsbandet i en till två veckor. Under denna tiden kan du också leka lite med inställningarna för att hitta rätt.

Typer av antiskallhalsband

Ultraljuds-antiskallhalsband

Precis som namnet nämner använder denna typ av halsband ett ultraljud. Det innebär ett hög-frekvensigt ljud som distraherar hunden. Dessa halsband har ofta en liten låda som innehåller sensorer. Dessa sensorer känner av när hundens hals vibrerar och tolkar det som ett skall.

Efter ett tag börjar din hund insé att vid varje skall så kommer ett skärande ljud. Detta kan irritera vissa hundar mer än andra men är säkert att använda.

Spray-antiskallhalsband

Dessa antiskallhalsband börjar växa i populäritet. Det irriterar hundens luktsinne i form av en spray. Denna sprayen är självklart inte skadlig och finns i flera olika dofter.

När sensorn i halsbandet känner att hunden skäller sprayar den. Detta lär till slut hunden att skälla resulterar i en dålig lukt.

Dessa typer av antiskällhalsband är dessutom ofta budgetvänliga och är skadar inte din hund i någon form. Andra typer skadar hunden på något sätt, via elchockar eller skärande ljud i öronen.

Detta är den typ vi rekommenderar varmast till dig som hundägare, det är det mest omtänksamma!

Elektriskt antiskallhalsband

Detta är en typ av antiskallhalsband vi på DjurGuide absolut inte kan stå bakom, men de finns. Enligt många är de dessutom det mest effektiva.

Halsbandet har alltså en sensor som känner av när hunden skäller, när det händer så får hunden en liten elchock. De har enligt många bäst effekt på de hundar som är extremt envisa och som har ett mycket dåligt uppförande.

Antiskallhalsband test

Hur gjorde vi vårt antiskallhalsband test?

Vi började med att titta på vad marknaden hade att erbjuda – i Sverige, ärligt talat inte särskilt mycket. Det finns några få modeller, så vi fick utgå från de. Vi valde ut två modeller som fått bra kundbetyg och som var någorlunda annorlunda i pris.

Vi tittade sedan på kundrecensioner och produktbeskrivningar om de två modellerna. Utifrån den informationen vi hittat skrev vi sedan våra egna recensioner om respektiva modell.

Slutligen skrevs vår antiskallhalsband bäst i test lista med hjälp av en jämförelse. Jämförelsen innehöll kriterier som pris, metod och funktionalitet.

Ytterligare tips

Några tips du kan ta med dig när du ska använda antiskallhalsband är följande:

  • Hjälp din hund lära sig hur halsbandet fungerar. Vissa hundar ser det som ett vanligt halsband, men du ska visa hur den fungerar.
  • Att höja “styrkan” kommer inte sluta bra. Din hund är envis, så du vill höja “styrkan” och visa vem som egentligen bestämmer. Ta det långsamt, och höj i så fall ytterst lite varje gång för att se hur din hund reagerar.
  • Ge det tid. Din hund kommer inte sluta skälla på en eftermiddag. Låt hunden justera sig efter sitt nya halsband innan du börjar slå på det. Ta en vecka med att bara ha det på hunden, och sedan kan du slå på funktionaliteten.
  • Det kan ha med andra saker att göra. En hund kanske inte skäller bara för att den fått dålig uppfostran. Det kan också ha att göra med ensamhet, dålig kost och för lite motion. Läs om tips på att få hunden att sluta skälla här!

Källor