GPS Katt bäst i test 2022 – hitta bästa katt GPS:en

Letar du också efter GPS katt bäst i test 2022? Då har du hittat helt rätt! Vi hjälper dig hitta den bästa katt GPSen för att du ska kunna känna dig lugn även när din katt sover under altanen på natten – just för att du vet, att han/hon är under altanen.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för supercat.se & vetzoo.se

GPS Katt bäst i test 2022

1. GPS katt TK-909

2. GPS för katt och hund mini

3. Tractive GPS katt

GPS katt TK-909
GPS för katt och hund mini
Tractive GPS katt

Prisklass: Medium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

GPS katt TK-909 recension

GPS katt TK-909
GPS katt TK-909

Denna GPS för katt TK-909 är en riktigt bra GPS spårare. Den passar dessutom både katter och hundar så att du kan ha alla husdjur i samma app. Om du har en mindre katt kan det vara bättre att skaffa TK-909 mini vilket vi recenserar nedan.

Katt GPSen fungerade riktigt bra med appen, och appen hade ingen månadskostnad som vissa brukar ha. Den innehöll också en instruktionsbok på svenska för dig som inte förstår dig på tekniken så bra. För att använda den behöver du ett SIM-kort, vi rekommenderar ett vanligt kontantkort. Den fungerar med alla operatörer förutom Tre, Hallon och Vimla eftersom de inte stödjer 2G. Enligt våra tester drog GPS-spårningen endast cirka 1MB om dagen vilket gör den billig i drift.

Överlag är denna modell den vi tycker är den bästa katt GPSen på marknaden idag.

GPS för katt och hund mini recension

GPS för katt och hund mini
GPS för katt och hund mini

Detta är den mindre modellen för TK-909:an. Passar bättre för mindre katter och hundar. Den har dock precis samma funktioner som den stora modellen, och kostar lika mycket. Även denna kan du köpa till ett snyggt halsband, eller sätta på existerande halsband.

Google Maps används för att spåra katten och GPS spårarens räckvidd är obegränsad på grund av att den körs med SIM-kort. Batteritiden på denna mindre modell är dock bara 5-6 dygn, medan den större modellen har upp till 10 dygn.

Överlag absolut ett bra alternativ om du har en mindre katt eller hund som du är rädd ska springa bort.

Tractive GPS katt recension

Tractive GPS katt
Tractive GPS katt

Denna Tractive GPS katt är en mycket välkänd katt-GPS som har riktigt grymma funktioner. I appen kan du också se hur din katt rörts sig under dagen.

Tractive GPS katt har en helt okej batteritid på 2-5 dagar, men laddades upp fullt på under 3 timmar. Dessutom kan du hålla koll på GPS:en både via datorn och mobilen. Där kan du också ställa in området din katt bör vara inom så du får en notifikation när den gått utanför. En riktigt smidig funktion enligt oss.

Som förväntat var GPS:en helt vattentät och kommer med ett halsband som den sätts fast på.

Överlag är Tractive GPS katt en bra modell, med bara en egentligen dålig sida – batteritiden! Det blir jobbigt att behöva ladda den varannan dag istället för en gång i veckan.

Vanliga frågor när man ska köpa den bästa katt-GPS:en

Vi vet! Du har massor av frågor när du ska försöka välja den bästa GPS:en för din katt. Därför har vi utöver vår GPS katt bäst i test lista också valt att besvara lite vanliga frågor kring katt-GPS:er. Hoppas du hittar vad du letar efter och kan göra det rätta inköpet för dig och din katt.

Hur långt räcker signalen på en katt GPS?

Oftast räcker den hur långt som helst, men detta är endast på de modeller som körs med SIM-kort. Satellit-baserade katt GPS:er fungerar i princip också hur långt som helst. Så länge inte din katt sprungit in i en grotta i skogen.

Vilken information ger en katt GPS?

Oftast ger en katt GPS bara information om var din katt befinner sig via en karta. Vissa modeller erbjuder dock också aktivitetsinformation, som hur mycket din katt rört sig, var katten brukar vara och så vidare.

Behöver man ladda katt GPS:en?

Ja. Katt GPS:er behöver oftast laddas efter ungefär 5 dagar. Vissa modeller efter 2 dagar, och andra efter 10 dagar. Men generellt sätt ungefär var 5:e dag.
Katt GPS test

Hur gjorde vi vårt katt GPS test?

Vi började vårt katt GPS test med att se vad marknaden hade att erbjuda. Därefter valde vi ut en handfull modeller som presterat bra enligt tidigare kunder.

När vi valt ut modellerna tittade vi på deras kundrecensioner och produktbeskrivningar. Med den informationen vi hittat skrev vi våra egna recensioner.

Slutligen jämförde vi de olika modellerna för att utsé vilken GPS som var bäst i test. För jämförelsen användes bland annat kriterier som pris, spårningsförmåga och funktionalitet.

Hur fungerar en katt GPS?

En katt GPS är helt enkelt en spårningsenhet som sitter fast på din katt. Därefter kan du följa alla kattens steg från din mobil eller dator. Vanligtvis kan du ställa in en “säker zon” för din katt (t.ex. ditt hus eller ett kvarter i ditt område); om kattens GPS skickar signaler utanför den zonen kommer appen att skicka ett SMS eller mejl till dig.

Bäst katt GPS

Hur hittar man bäst katt GPS?

Pålitlig och exakt spårning.

Även om de inte ersätter mikrochip eller noggrann övervakning kan kattspårare hjälpa dig att hålla koll på din katt när han är utom synhåll. Med en pålitlig, korrekt katt GPS vet du när din katt avviker hemifrån, vart han har gått och vilken riktning du behöver gå för att hitta honom.

De bästa katt GPS:erna har lång batteritid, tillförlitliga anslutningar och intervall som är tillräckligt stora för att hjälpa dig att hitta din katt, oavsett om han sover på verandan eller utforskar kvarteren längre bort.

Bra appar och GPS enheter.

Bra GPS:er gör det enkelt att hålla koll på din katt. Oavsett om det är i form av en telefonapp eller en fristående handhållen modul ska mottagaren vara enkel och smidig att använda.

Katt GPS:erna vi testade fick extra poäng för system som inkluderade nattlampor, beteendevarningsvarningar och andra roliga funktioner, men vissa funktioner i appen är extra viktiga.

GPS-spårningsappar behöver till exempel virtuella staket eller “säkra zoner”. Dessa varnar dig när din katt går för långt hemifrån eller ut ur ett särskilt område. Idealiskt är dessa staket anpassningsbara, så att du kan ställa in säkerhetszoner som följer linjerna i din trädgård eller andra områden.

De är små, lätta och fäster enkelt på kattens halsband eller sele.

De flesta katt GPS:er är gjorda med hundar i åtanke, så de är ofta klumpiga, tunga eller inbyggda i halsband som inte har snabbspännen. Oavsett om de är speciellt utformade för katter eller inte, är de bästa katt GPS:er lätta nog för din katt och är kompatibla med halsbandet eller kattselen.

Summering

Att välja en GPS för din katt behöver inte vara jobbigt. Det finns en purrrrrfekt katt GPS där ute för alla, du behöver bara välja noggrant.

Ett stort övervägande är intervall. Om din kattunge går långt hemifrån vill du antagligen välja en katt GPS med ett SIM-kort inuti, medan om de är hemma kan du antagligen komma undan med en Bluetooth-enhet och spara pengar på en månadsprenumeration.

Nästa sak att tänka på är funktioner. Nästan alla GPS:er hjälper dig att hitta din katt, men vissa erbjuder också en mängd funktioner för att spåra dina katts vanor och hälsa. Vanligtvis kostar extrafunktioner extra så det beror på hur mycket du vill ha de. Om du är intresserad av dina husdjurs favoritplatser vill du ha en med en värmekarta, men om du är intresserad av att spåra deras kalorier och sömn, till exempel, letar du efter en modell fylld med hälsofunktioner.

Ett annat övervägande är om du vill använda en app för att titta på data. De flesta GPS:er erbjuder detta, men de är inte alla lika bra. Vissa låter användare till exempel spåra sin katt från utlandet, så om du vill kontrollera ditt husdjur från en solstol på andra sidan världen, vill du köpa det här alternativet.

Slutligen måste du tänka på din katt. Trots allt köper du en katt GPS för att hålla dem säkra och glada. Om du har en särskilt liten katt är det klokt att avstå från extra funktioner för att få en som är lika lätt som en fjäder.

Källor

*Header-bilden i denna artikel är tagen härifrån!