Hundbädd bäst i test 2022 – hitta bästa hundbädden!

Letar du också efter den bästa hundbädden? Då har du hittat rätt! Vi rankar de bästa modellerna i vår hundbädd bäst i test lista nedan. Med vår hjälp kan du mycket lättare hitta rätt modell för dig och din hund.

Hunden ska få en lika bra nattsömn som dig, eller hur? Då är det viktigt att de får en lika fin säng som dig också.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för granngarden.se

Hundbädd bäst i test 2022

1. Trixie Be Nordic hundbädd

2. Lounge Scandinavia hundbädd

3. M-Pets Oleron hundbädd

Trixie Be Nordic hundbädd
Lounge Scandinavia hundbädd
M-Pets Oleron hundbädd

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

100x80cm / 80x60cm / 60x50cm

90cm / 70cm / 50cm (diameter)

95x75x22cm / 80x60x20cm / 55x50x15cm

Trixie Be Nordic hundbädd recension

Trixie Be Nordic hundbädd
Trixie Be Nordic hundbädd

Denna modell från Trixie är den vi utsér till hundbädd bäst i test 2021. Den har verkligen allt man önskar från en hundbädd och finns i flera storlekar.

Det är en robust men mjuk bädd som nästan alla hundar där ute kommer uppskatta. Det är en bra idé att köpa en mer robust hundbädd eftersom de håller formen av åren, istället för att behöva köpa en ny varannat år.

Tyget som använts är både högkvalitativt och slitstarkt. Det är en blandning av bomull och polyester. Detta överdraget är också säkert att maskintvättas i upp till 40°C.

Den största nackdelen med den här bädden är definitivt priset, den är faktiskt dyr. Se det som en investering istället, den kommer definitivt hålla formen bättre än en modell för några hundringar.

Storlek: 100x80cm / 80x60cm / 60x50cm

Lounge Scandinavia hundbädd recension

Lounge Scandinavia hundbädd
Lounge Scandinavia hundbädd

För dig som vill ha en rund hundbädd är denna från Lounge Scandinavia perfekt. Ett billigare pris, men fortfarande en extremt mysig plats för din hund att sova.

Som du ser på bilden är materialet ungefär som en långhårig matta. Utsidan är av plysch (långhårigt sammet) och en slitstark botten. Kanterna är perfekta som huvudkuddar, och är riktigt mjuka.

Även denna hundbädd går att tvättas i tvättmaskin, men endast upp till 30 °C.

Storlek (diameter): 90cm / 70cm / 50cm

M-Pets Oleron hundbädd recension

M-Pets Oleron hundbädd
M-Pets Oleron hundbädd

Den här hundbädden från M-Pets finns i många storlekar som passar i princip alla hundar. Dessutom kommer den till ett mycket överkomligt pris, och vinner i vår kategori av billiga hundbäddar.

Materialet som använts är linnetyg på utsidan och en fyllning av polyester. Den har dessutom en dubbelsidig kudde i mitten som gör att du slipper tvätta den lika ofta. Undersidan har antiglid för att bädden inte ska förflytta sig.

Överlag en bra modell som inte kostar skjortan, absolut rekommenderad från oss på Djurguide.

Storlek: 95x75x22cm / 80x60x20cm / 55x50x15cm

Vanliga frågor – hundbädd

Det finns en rad olika frågor som brukar komma upp när man ska hitta den bästa hundbädden på marknaden. Vi har därför valt att inte bara skriva vår hundbädd bäst i test lista, utan vi ska också besvara lite frågor och visa dig hur du hittar den bästa modellen på egen hand!

Hur mycket kostar en hundbädd?

En hundbädd kostar allt från några hundringar till 2000kr. Det är mest beroende på vilken storlek din hund har – ju större, ju dyrare.
Bästa hundbädden

Hur väljer man den bästa hundbädden?

Hundar är aktiva djur som älskar att leka och vara utomhus, men då är det minst lika viktigt att de också får en bra sömn. Som hundägare kan du förbättra denna genom en riktigt skön hundbädd där din hund känner sig säker. Här är några av våra tips till att hitta den bästa hundbädden.

Storlek

Det viktigaste är nog storleken på bädden. Om din hund inte får plats ordentligt kommer h*n förstås aldrig sova där. Den ska vara stor nog för din hund att ligga bekvämt i alla tänkbara positioner. Vissa hundbäddar är bara stora nog för din hund att kura ihop sig i, men det är viktigt att hunden kan sträcka på benen ibland också!

Typ av hundbädd

Det finns massor av hundbäddar på marknaden, i alla olika former och storlekar. Runda eller ovala bäddar är grymma när din hund ska kura ihop sig och ligga som en ring. Men madrasser eller rektangulära hundbäddar tillåter din hund att sträcka på sig och ligga raklång. Ett alternativ är att köpa en av varje, ofta är de runda hundbäddarna mer bekväma under korta perioder – kanske för eftermiddagsvilan.

Tänk på säsongen också! Om du har det varmt i huset under sommaren kan det vara en bra idé att antingen låta hunden sova på en kyldyna eller på en madrass istället för en hundbädd. Har du det kallt under vintern bör du kolla på en hundbädd med bra isolering och tjockt material.

Material

Hundbäddar är alltid vadderade med bekväma material, men du måste också se till att de går att tvättas!

Om du vill ha en hundbädd för campingresorna eller i trädgården kan ett mer robust material vara en bra idé. Det finns till och med hundbäddar som är vattentäta så att du kan ha de ute året om!

Pris

Priset är alltid viktigt när du ska köpa nya prylar, men denna gången tycker vi faktiskt att du ska strunta i det så mycket som möjligt. Din hund måste kunna sova bra om nätterna, och då kan du inte vara snål! En dyrare hundbädd håller också betydligt längre, så se det som en investering istället för en utgift.

Tänk på vad hunden vill ha!

Det viktigaste att tänka på är ju såklart hunden! Vad tror du din hund skulle uppskatta? Vilken storlek? Hur brukar h*n sova? Tänk på alla dessa faktorer först, innan du börjar fundera på material, pris och annat.

Hundbädd test

Hur gjorde vi vårt hundbädd test?

Vårt hundbädd test började med att hitta några produkter som var passande, en i vardera priskategori. Dessa produkter valdes ut efter vad tidigare kunder hade att säga om de. När vi valt ut ett antal produkter tittade vi på kundrecensioner och produktbeskrivningar. Utifrån den informationen vi hittade skrev vi sedan våra egna recensioner.

Slutligen gjordes en jämförelse mellan de olika modellerna för att få ihop vår hundbädd bäst i test lista. Kriterier som jämfördes var bland annat material, pris och hållbarhet.

Är en hundbädd verkligen nödvändig?

En hundbädd är egentligen inte nödvändig för de flesta hundar. Att köpa en hundbädd handlar mer om att få din hund att känna sig tryggare och bekvämare i ditt hus.

Om din hund regelbundet sover i din säng behövs nog ingen hundbädd egentligen. Vissa hundar föredrar dock att sova ensamma, vare sig det är på soffan, på en madrass eller i sin hundbädd. Om detta är din hund är en hundbädd ett bra köp. Då får hunden sin alldeles egna plats att sova på utan att behöva knöla på golvet eller mattan.

Hur ofta behöver man tvätta en hundbädd?

Det beror helt på hur smutsig din hund blir. Om h*n gillar att leka i lerpölar och frekvent hoppar i snöhögar kommer du nog behöva den betydligt mer under de månaderna. Men ett riktmärke är omkring varannan vecka. Vissa modeller har dock kuddar som kan vändas på, och då behöver du plötsligt bara tvätta den en gång i månaden.

Vad bör man veta innan man köper en hundbädd?

Efter en snabb google-sökning får du nog upp en rad modeller som ser gulliga ut. Dessa är tillverkade för att du som människa ska uppskatta de – inte nödvändigtvis hundar. De kan vara byggda som miniatyr-soffor eller byrålådor, allt för att uppmuntra dig som hundägare att köpa. Men dessa modeller är vanligtvis inte särskilt bekväma för hunden och kommer då inte användas.

Det viktigaste att tänka på är om hunden kommer tycka om den. När du väljer madrass till dig själv väljer du ju självklart inte bara den billigaste, utan också en som är bekväm, tänk likadant för hundens bädd.

Källor