Kattlucka bäst i test 2022 – hitta bästa kattluckan!

Letar du också efter den bästa kattluckan? Vi hjälper dig med det! Först listar vi kattlucka bäst i test 2022 i början av artikeln, och i slutet hittar du lite vanliga frågor och svar kring kattluckor. Vi recenserar inte bara traditionella kattluckor i denna artikel, utan också kattluckor med microchip.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för kattkompaniet.nu

Kattlucka bäst i test 2022

1. SureFlap Dualscan kattlucka med microchip

2. Staywell kattlucka för stora katter

3. Trixie kattdörr med 4-vägs tunnel

SureFlap Dualscan kattlucka med microchip
Staywell kattlucka för stora katter
Trixie kattdörr med 4-vägs tunnel

Prisklass: Premium

Prisklass: Premium

Prisklass: Premium

SureFlap Dualscan kattlucka med microchip recension

SureFlap Dualscan kattlucka med microchip
SureFlap Dualscan kattlucka med microchip

Denna SureFlap kattlucka med microchip är enligt oss kattlucka bäst i test 2022. Den har allt man vill ha hos en kattlucka och finns i flera färger för att passa din dörr. Om du inte vill ha en kattlucka med chip så kan du kolla in de andra modellerna på vår topplista.

Denna modellen är något speciell eftersom att den har en scanner på insidan och utsidan. Då kan du välja vilket djur som har tillgång att gå ut men samtidigt hålla andra djur inne i hemmet.

När vi testade SureFlap Dualscan kattluckan med chip så fungerade chippet riktigt bra och lästes enkelt. Vi testade också att lägga chippet i vatten i någon minut, det fungerade lika bra ändå!

Överlag är denna kattlucka med chip från SureFlap högt rekommenderad av våra testare till dig som letar efter en kattlucka med chip.

Staywell kattlucka för stora katter recension

Staywell kattlucka för stora katter
Staywell kattlucka för stora katter

Denna Staywell kattlucka är till för stora katter (eller små hundar), och fungerade riktigt bra. En enligt oss tråkig design, men den fungerar som den ska. Det är en 4-vägs manuell kattlucka, det betyder att den kan sättas i 4 olika lägen:

 • Låst
 • Öppet
 • Insläpp
 • Utsläpp

Som tidigare nämnt passar den för dig med lite större katt eller små hundar (vikt upp till cirka 10kg). Dock var den testande katten i fråga inte av det största slaget så vi kan tyvärr inte bedöma den biten. Dra fram måttstocken för att vara på den säkra sidan helt enkelt.

Överlag ett ganska bra alternativ för dig med stora katter eller mindre hundar.

Trixie kattdörr med 4-vägs tunnel recension

Trixie kattdörr med 4-vägs tunnel
Trixie kattdörr med 4-vägs tunnel

En simpel kattlucka är denna från Trixie. Vi gillade verkligen designen och den passar perfekt för dig med grå eller vit dörr. Den har dessutom en specialtätning och magnetlås.

På den nedre delen finns fyra lägen precis som produktnamnet nämner;

 • Låst
 • Öppet
 • Insläpp
 • Utsläpp

Vilket vi alla tyckte fungerade som de skulle.

Denna Trixie kattdörren är rekommenderad för dig som letar efter en bra, men billig kattlucka.

Vanliga frågor när man ska hitta den bästa kattluckan

Det kan komma upp en del frågor när det är dags att hitta den absolut bästa kattluckan. Därför har vi valt att inte bara skriva en kattlucka bäst i test lista, utan också besvara lite vanliga frågor gällande kattluckor. Det är viktigt för oss att våra läsare får en bra överblick över hur vi valt de bästa kattluckorna och hur de hittar de själv!

Hur mycket kostar en kattlucka?

Generellt sätt kostar en kattlucka mellan 300kr och 2000kr. Det billigare är traditionella kattluckor, och det senare är normalpris för automatiska kattluckor med chip/magneter.
Kattlucka test

Hur gjorde vi vårt kattlucka test?

Enkelt! Vi köpte helt enkelt in en drös av kattluckor. Därefter satte vi upp de på en plywood-planka och testade samtliga med hjälp av våra små vänner. Sedan betygsatte vi var och en och skrev vår kattlucka bäst i test 2022 lista!

Vad är en kattlucka?

Även känd som en dörr för husdjur, representerar denna produkt en liten portal i ett fönster, vägg eller dörr. Dess främsta syfte är att underlätta åtkomst åt din lilla följeslagare. Ursprungligen kan vi säga att kattluckor bara är hål.

Ändå, med hjälp av den senaste tekniken, styrs vissa även elektroniskt, vilket är en fantastisk funktion. Det är tänkt att erbjuda ett visst skydd mot vind, regn eller inkräktare som kan komma in i bostaden utan din vetskap.

Fördelar med att ha en kattdörr

Enkelt uttryckt, att ha en kattlucka ger din katt en ny grad av frihet. Det minimerar behovet av att du öppnar och stänger dörren för din katt när den behöver gå ut. Din katt kommer också att uppskatta det.

Bekvämlighet

Din katt tycker om att gå ut då och då. Den bästa kattluckan för innerdörren gör det möjligt för ditt husdjur att göra detta utan att störa dig.

Detta är särskilt användbart på natten eller tidigt på morgonen när det sista du tänker på är att gå upp ur sängen för att öppna dörren till katten.

Dessutom kan du vara säker på att ditt husdjur kan gå ute när det behövs om du jobbar sent.

Ultimat säkerhet

Nyligen har det förekommit olika incidenter som rapporterar husdjursägare som har lämnat sina husdjur utomhus som sedan har drabbats av allvarliga skador. I vissa områden kan rovdjur eller ormar dröja kvar i närheten av ditt hem så håll utkik!

Sådana aspekter kan allvarligt sänka ditt husdjurs säkerhet. Naturligtvis vill du inte att din katt ska gå igenom en traumatiserande upplevelse.

Att ha en kattlucka kan drastiskt minska sannolikheten för sådana incidenter. Att ha en automatisk kattlucka skulle vara bäst i det här fallet – om du vill hindra andra djur från att komma in i ditt hem.

Vid brand eller liknande olyckor kan ditt husdjur dessutom fly genom sin speciella dörr. Det här är otroliga fördelar som varje husdjursägare bör överväga.

Det minimerar tristess

Tristess utgör en rad allvarliga problem som du bör tänka på. Det gör att dina husdjur blir stressade; det gör ibland att de blir överviktiga, vilket leder till en handfull komplikationer.

Husdjur som brukar spendera större delen av sin tid inomhus är mer benägna att bli uttråkade. Våra husdjur förtjänar motion och fysisk aktivitet dagligen.

I själva verket förbättras husdjur med beteendeproblem avsevärt när de har mer aktivitet.

Tyvärr tillåter våra scheman oss inte att erbjuda dem så mycket aktivitet som vi skulle vilja, men med en kattlucka får de den frihet de vill ha!

Du kan alltid använda interaktiva leksaker som skulle utmana din katt, men katten skulle fortfarande sitta fast hela dagen inomhus. Om du låter din katt spendera tid utomhus genom att skaffa en kattförr kan du minska dess tristess. Således kommer du att säkerställa ditt husdjurs välbefinnande på lång sikt.

Fysisk och mental träning

Ett aktivt husdjur är ett lyckligt husdjur. Detta är också avgörande för att bevara husdjurets mentala och fysiska hälsa. En kattlucka gör att din lilla kompis kan utforska naturen när som helst.

På det här sättet kommer din katt att röra på sig ännu mer varje dag.

Minska olyckor i ditt hem

Om din katt har begränsad tillgång till naturen kan det ofta ske en del olyckor inomhus. Katter är busiga, oavsett ålder, så är det bara. Till exempel har din katt säkerligen rivit i möblerna medan du inte varit hemma.

För det mesta uppstår detta oönskade beteende på grund av tristess och brist på aktivitet. Att skaffa en kattlucka kan därför förhindra sådana incidenter.

Minska oönskade lukter

Så mycket som vi älskar våra husdjur, ingen av oss tycker om hur en kattlåda luktar. I det avseendet kan du överväga att placera kattlådan i tvättstugan eller garaget för att eliminera lukten. Med kattluckan kan din katt gå ut när du jobbar sent, eller om du inte är hemma – enkelt och bekymmersfritt!

Katter gillar generellt sätt inte att gå på lådan, hade de fått välja hade de gått i naturen alla dagar i veckan!

Installation av kattlucka?

En vanlig fråga om dessa föremål är hur man installerar en kattlucka? Även om det kanske inte verkar så är det ganska enkelt så länge du har rätt verktyg vid din sida.

Vi räknar kort de viktigaste stegen du bör följa:

 1. Markera hörnen för att avgöra var du ska sätta kattluckan.
 2. Borra hålen.
 3. Markera öppningen.
 4. Såga ut öppningen.
 5. Installera den yttre och inre ramen.

Senare i vår artikel kommer vi att diskutera vart och ett av dessa steg i detalj, så fortsätt läsa.

Bästa kattluckan

Typer av kattluckor?

Efter att ha listat fördelarna med att ha en kattdörr vill vi fortsätta med att presentera de viktigaste typerna av kattluckor. En sak att komma ihåg är att placeringen av dörren är en viktig aspekt: ​​det ska vara bekvämt för både ägaren och katten.

Bortsett från det, bör du överväga formen och storleken på ditt husdjur. Generellt sett fungerar små dörrar perfekt för de flesta katter. Din prioritet bör vara att underlätta enkel åtkomst så att din katt inte behöver klämma sig igenom.

Vi presenterar de funktioner som kännetecknar varje typ så att du kan välja den som bäst uppfyller dina behov.

Extern kattlucka

Det finns ett stort urval av externa kattdörrar. Det första du bör göra är att se till att modellen passar din dörrtjocklek. Dörrmaterialet är också viktigt.

Som en tumregel är de flesta yttre kattdörrar självramande och har ett justeringsområde. Justeringsområdet bör vara lämpligt för dörrens tjocklek.

Ett allmänt justeringsområde är 0-5cm. Med tanke på att din ytterdörr är ungefär 5cm tjock, bör du inte ha några problem. Tänk på att det finns avancerade dörrar vars tjocklek kan vara betydligt tjockare än så.

När det gäller materialet av kattluckan, kom ihåg att plast lättare går sönder, och de kan vara ganska spetsiga. Det är också troligt att aluminium dras samman och expanderar när temperaturen ändras under årstiderna.

Det finns också modeller med dubbla klaffar som är ganska effektiva. Vissa modeller har dessutom låsbara paneler som glider på plats för säkerhet när luckan inte används.

Inre kattlucka

Denna typ av kattlucka behövs om du vill underlätta omedelbar åtkomst till kattens kattlåda, när du är hemifrån.

Bortsett från det, gör kattluckorna det lättare att gå från ett rum till ett annat under natten eller när du inte har tid att följa med ditt husdjur.

I likhet med externa kattluckor kan du även här välja mellan olika material och stilar, beroende på vad du behöver.

Tänk på att intern-modeller skiljer sig helt från de externa. Även om de kan komma i samma storlekar, finns strejk- och väderstrips på olika ställen.

Den bästa kattluckan för innerdörrar beror också på dina individuella specifikationer och preferenser.

Kattlucka för fönster

Katter har inga problem med att klättra upp på fönsterkarmen – eller hur? Så om du har ett fönster som lätt glider upp och ner, har du tur. En kattlucka till ditt fönster kan vara exakt vad du behöver.

Kattluckor för fönster inkluderar en kanal installerad för spåret i fönstret. De är därför lätta att installera och förhindrar att kylan kommer in i huset.

Kattlucka för vägg

Visste du att du kunde installera en kattlucka i en vägg? Den största fördelen med att göra det är att du kan leda din katt exakt dit du vill att den ska vara inne i huset – nämligen köket, tvättstugan och så vidare.

Vi tycker att detta är ett anständigt diskret sätt som du kan göra det möjligt för ditt husdjur att komma in i och ut ur huset. Vad du behöver göra är att såga ett hål i väggen.

Därefter bör du installera kattluckans ram och klaff. Ibland kan en tunnel också behövas när det gäller tjocka väggar.

Om du inte har rätt verktyg för att göra det här projektet bör du inte försöka göra det själv. En hantverkare eller snickare kan hjälpa dig med en eftermiddags arbete.

Kattlucka för skjutdörrar

Vissa företag har paneler som är skapade speciellt för skjutbara glasdörrar. De sitter fast i spåret på skjutdörren. Skjutreglaget på dörren kommer därefter att glida mot panelen.

De flesta paneler har ett trycksystem högst upp som når spårets höjd och låses på plats. Du behöver inte många verktyg för att installera denna kattlucka heller.

Du bör också veta att de flesta modellerna åtföljs av alternativa låssystem, eftersom du inte kan använda ditt nuvarande lås.

Kattlucka för glasdörrar

Alternativt kan du välja en automatisk kattlucka till din glasdörr, men det kostar såklart mer.

Spädbarn och husdjur är bästa vänner. De är lekfulla, nyfikna och älskar att vara med varandra. Om du har en bebis i huset kan du använda babyportar.

Dessa är särskilt praktiska för att maximera ditt barns säkerhet, eftersom spädbarn är ganska angelägna att utforska huset. När de börjar krypa ökar riskerna för att de skadas.

I det avseendet kan en högkvalitativ babygrind med kattlucka göra det möjligt för ditt barn att leka inom gränserna eftersom katten är fri att gå runt i huset. Du kan också få en husdjursport med kattlucka om du vill förhindra att din hund och katt bråkar hela dagen.

Du kanske har stora ytor runt huset som måste blockeras. Det finns många modeller tillgängliga, oavsett dina behov. Vad du bör göra är att undersöka utrymmet du vill begränsa och sedan bestämma vilka produkter som passar dina behov bäst.

Elektronisk och magnetisk kattlucka

Med alla elektroniska enheter vi har till förfogande är det bara normalt att du kan överväga att välja en automatiserad kattlucka, eller hur?

Många pålitliga företag tillverkar högkvalitativa elektriska kattluckor. Denna typ av kattlucka gör det möjligt för husdjur med sensortaggar att komma in och ut ur huset.

En annan fördel är att taggarna kan programmeras så att husdjur endast kan komma in vid en viss timme på dagen. Och det är inte allt; du kan också få en kattlucka med microchip.

En sådan post är programmerad i enlighet med husdjurets mikrochip. Enligt Humane Society rekommenderas kattluckor med sensorer för att hålla grävlingar, råttor och andra oönskade djur ute ur huset.

En nackdel kan vara att dessa produkter tenderar att vara på den dyra sidan. Fördelarna är ändå definitivt anmärkningsvärda: garanterad och optimal säkerhet.

När det gäller den magnetiska kattluckan så aktiveras den så snart den känner av magnetfälten. Vissa produkter körs på flera magneter, vilket gör dem kostnadseffektiva. De är dock inte riktigt praktiska för att hålla döda möss utanför huset.

Dessutom bör de installeras på ett sådant sätt att katten passerar nära dörrkarmen för att aktivera magneten. Om de inte installeras korrekt fungerar de inte ordentligt.