Kattsele bäst i test 2022 – hitta den bästa kattselen!

Letar du också efter kattsele bäst i test 2022? Då har du hittat rätt! Vi hjälper dig hitta den absolut bästa kattselen för dig och din katt. Vi ger dig inte bara en topplista av kattselar, vi svarar också på lite vanliga frågor om kattselar.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för kattkompaniet.nu

Kattsele bäst i test 2022

1. Kattsele tre ponti

2. Puppia kattsele

3. Nobby kattsele med koppel

Kattsele tre ponti
Puppia kattsele
Nobby kattsele med koppel

Kattsele tre ponti recension – bäst i test!

Kattsele tre ponti
Kattsele tre ponti

Denna kattsele från tre ponti är den vi utsér till bäst i test. Det är en mer fri och öppen modell, just på grund av dess smalare band. Den sitter alltså inte runt halsen, och har inga spännen vid de främre benen. Kattselen har inte heller något fram eller bak, man trär helt enkelt bara in katten.

För dig med små hundar passar den även för de.

Överlag är detta enligt oss den bästa kattselen på marknaden idag.

Puppia kattsele recension

Puppia kattsele
Puppia kattsele

Denna Puppia kattsele kommer i en snygg design, som även finns i två olika färger. Puppia är kända för sin bra kvalité och även denna var av hög kvalitet.

Passformen var enkel att justera och fick en perfekt passform till slut.

Överlag rekommenderar vi på Djurguide absolut denna Puppia kattsele!

Nobby kattsele med koppel recension

Nobby kattsele med koppel

En simpel kattsele med koppel är denna från Nobby. Gillar vi på Djurguide den? Nja, tveksamt. För det första så hänger man den runt halsen på katten, det gillas inte och kommer vara obekvämt. Dessutom är det bara en simpel tygbit som länkar samman de två bitarna, vilket gör att nacken inte kan bli utstreckt helt och hållet.

Det enda vi egentligen gillade med Nobby kattselen var dess schyssta design och billiga pris.

Vanliga frågor när man ska köpa kattsele

En del frågor kan komma upp när man ska försöka välja den bästa kattselen. Därför har vi inte bara skrivit en kattsele bäst i test lista, utan vi ska också besvara lite vanliga frågor. Dessutom ger vi dig en köpguide så att du enklare kan välja kattsele i framtiden.

Kattsele test

Hur gjorde vi vårt kattsele test?

Som med alla andra kattprylars bäst i test listor så har vi även denna gången beställt en drös olika modeller. Vi testade i denna guide inte alla typer av kattselar just för att vi vet sedan innan att alla inte är bra. Sedan recenserade vi de en och en, för att sedan skriva ihop vår kattsele bäst i test lista och utse vilken som är den absolut bästa kattselen.

Typer av kattselar?

H-sele

Dessa selar ger minst täckning. De ansluter sig vid kattens nacke och rygg för att fördela trycket jämnt och de finns i olika storlekar.

Come With Me kattsele, som finns i ett antal färger och storlekar, har varit en populär typ av kattsele i flera år, till stor del på grund av dess breda tillgänglighet. Dessa var sannolikt den enda kattenselen du kunde hitta på din lokala zoo-butik.

Liksom andra typer av H-selar kan Come With Me Kitty selen justeras i både nacke och midja för att uppnå önskad passform.

Många katter gillar minimalistiska H-selar eftersom de täcker mindre av kroppen, vilket gör dem bekväma att bära och gå i.

En stor nackdel med dessa selar är dock att vissa katter lätt kan glida ur dem, så var noga med att de sitter ordentligt och får mycket övning inomhus innan du tar ut din katt.

Väst-sele

Västselar ger mer täckning och tryckfördelning än H-selen. De är vanligtvis gjorda av ett nätmaterial och kan vara ett bra val för katter som drar mycket under promenader eller för flexibla katter som kan vrida sig ur en sele och springa bort.

En av de mest populära typerna av västkattselar är RC Pets Adventure kattsele, som designades speciellt för katter. Den är gjord av luftmaskigt tyg med reflekterande bindning och kommer med en matchande långt koppel.

Dess ursprungliga design gick över kattens huvud och justerades i både nacke och midja, men från och med 2022 har alla Adventure kattselar också en klämstängning i nacken. Detta gör det lättare att sätta på selen och få rätt passform.

Medan det finns många västliknande kattselar på marknaden idag, har många katter fortfarande västsele designade för hundar. Till exempel bär Yuki en Puppia-sele gjord för en liten hund, en mycket populär hundsele som många använder för sina katter.

Jesperpus, en äventyrskatt i Norge, använder också en Puppia-sele, och Adventure Cats grundare Laura Moss säger att hennes katter använde dem i flera år.

“Det kan vara avsett för små hundar, men jag gillar Puppia-kattselen om de passar en katt bekvämt”, säger hon. ”Det passar dock inte bra för alla kattdjur eftersom det bara justerar sig i midjeområdet, inte i nacken. Dessutom tycker vissa katter inte om att sätta huvudet genom denna typ av selar. ”

Om du gillar Puppias produkter tillverkar varumärket också kattspecifika selar under varumärket Catspia.

Vissa kattvästar kallas också inklädningsbälten eftersom de är utformade för att katter helt enkelt ska kliva in i dem och sedan få selen att glida över huvudet. Cat Boutique Roar rekommenderar Voyager-selen, men rekommenderar att den används “endast för katter som är mer erfarna upptäcktsresande på grund av de begränsade justeringsfunktionerna.”

Kattselar i jackformat

Jacka-liknande selar täcker mycket mer av kattens kropp och kan ge en ännu bättre passform för vissa katter.

En av de mest populära som har funnits på marknaden i flera år är Crazy K Farm Kitty Holster Cat Harness, som kattbeteendevetare Jackson Galaxy själv rekommenderar.

Dessa kattselar är gjorda med kardborreband och finns i fyra storlekar, vilket gör det enkelt att sätta fast på katten. De finns också i otaliga mönster, vilket garanterar att din håriga vän kommer att vara både modern och bekväm.

Men kom ihåg att katter som är känsliga för ljudet av kardborreband kan vara obekväma i denna typ av sele.

Bäst kattsele

Hur väljer man en kattsele som passar?

Oavsett vilken typ av kattsele du väljer är passform den viktigaste faktorn, både när det gäller att förhindra flykt och se till att din katt är bekväm.

Enligt veterinärwebbplatsen Drs. Foster och Smith, att mäta din katt för en sele är enkel: “Ta din kattens omkretsmätning tätt mot hennes päls och lägg sedan till 2-7cm för komfort.”

För bästa resultat, använd ett tygmåttband och använd det för att mäta kattens nacke, bröst eller omkrets. Använd dessa två mätningar för att bestämma rätt storlek på selen baserat på produktens storleksanvisningar.

De bästa kattstammen har storleksanvisningar så att du kan få rätt passform.

Om din katt är mellan storlekar rekommenderar vi att du går upp istället för ner och sedan justerar selen för att få en anpassad passform.

Du vill att selen ska vara tät, men inte för stram. Du vill att din katt ska kunna gå bekvämt utan begränsning av rörelsen, men du vill inte heller att hon ska kunna vrida sig ur selen.

Som en allmän regel bör du kunna placera ett finger eller två – men inte mer än så – under selen.

*Header-bilden i denna artikel är tagen härifrån!