Klotång bäst i test 2022 – hitta bästa klotången!

Letar du också efter klotång bäst i test 2022? Då har du hittat rätt! I denna artikel hjälper vi dig hitta den absolut bästa klotången för dig och din lilla kompis. Alla klotänger som vi valt att ta med i vår topplista fungerar för både katt och hund.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för kattkompaniet.nu

Klotång bäst i test 2022

1. Doggyman klotång small

2. Oster Premium klotång

3. Nobby klosax

Doggyman klotång small
Oster Premium klotång
Nobby klosax

Doggyman klotång small recension – bäst i test!

Doggyman klotång small
Doggyman klotång small

Denna Doggyman klotång small är en professionell modell. Gjord av högkvalitativt rostfritt stål för maximerad livslängd. Det är de två kriterierna som gjort att vi utsett den till bäst i test!

Den är tyvärr lite svår att använda på kattklor, i det fallet rekommenderar vi en kurvad klotång.

Den har en låsningsspärr som man ofta inte ser på billigare klotänger, ett stort plus från oss!

Överlag absolut en rekommenderad klotång från oss på Djurguide, en av de bästa klotänger på marknaden idag.

Oster Premium klotång recension

Oster Premium klotång
Oster Premium klotång

Denna Oster premium klotång är precis som den låter, premium! Vi gillade designen väldigt mycket och även denna har ett säkerhetslås. Denna var lättare att använda både på katter och hundar än Doggyman klotången just för att bladet var mindre.

Överlag är detta absolut en bra klotång som fungerar för både katter och hundar.

Nobby klosax recension

Nobby klosax
Nobby klosax

För dig som söker en billig klotång är denna Nobby klosax absolut det du letar efter. Det är en simpel klosax som fungerar bra för både hundar och katter. Dessutom har den ett kurvat blad vilket underlättar klippningen enormt.

Överlag är Nobby klosaxen ett bra alternativ för dig som letar efter en billig klotång.

Vanliga frågor när du ska hitta den bästa klotången

Vi vet att du har massor av frågor nu när du läst vår klotång bäst i test lista. Därför ska vi även besvara några av de! Det kan vara knepigt att välja den bästa klotången, därför tycker vi att en köpguide hade passat perfekt. Det kommer underlätta ditt letande enormt.

Hur ofta ska man klippa klorna på en hund?

Generellt sätt ska man klippa klorna på en hund med några veckors mellanrum max.

Hur ofta ska man klippa klorna på en katt?

Det beror lite på. En del utekatter sköter det helt själv genom att klösa på träd, men i det fallet är det ändå bra att ta en titt lite då och då. Om du har en innekatt – klipp de med någon veckas mellanrum så länge de inte flitigt använder sitt klösträd.

Hur mycket kostar en klotång?

En klotång är väldigt billig, generellt sätt kostar de mellan 80kr och 180kr.
Klotång test

Hur gjorde vi vårt klotång test?

Klotång testet vi utfört idag skedde precis som alla våra andra tester av till exempel kattluckor eller hundselar. Vi köper in massor av klotänger, för att sedan recensera de var och en. Efter det så skriver vi ihop en kort klotång bäst i test lista och skriver lite svar på vanliga frågor.

Vad ska man inte göra när man klipper klorna?

  • Trimma inte klorna för kort; du kan klippa sönder mycket känsliga nerver.
  • Ha inte bråttom! Detta kommer sannolikt att göra hunden/katten stressad också.
  • Inte behöva hålla fast katten/hunden. Återigen kommer detta bara att störa dem. Låt dem bara gå och prova en annan gång. Detta är också för ditt eget bästa. Katters kroppar kliar, speciellt när de blir nervösa!
  • Skär inte ner till den rosa delen av klorna. Den delen av klon innehåller blodkärl och nerver.

Det finns många alternativ när det gäller att välja rätt djurvårdsprodukter. Vissa är billigare och bättre, medan andra erbjuder ett högteknologiskt alternativ till traditionella metoder.

Hur mycket du vill spendera är upp till dig, men kom ihåg att det viktigaste att tänka på är din lilla kompis. Så få dem till en vanlig rutin från tidig ålder.

Detta gör nageltrimningstiden till en mycket trevligare upplevelse för dig och ditt husdjur. Helst behöver både katter och hundar trimma klorna med några veckors mellanrum.

Bäst klotång

För och nackdelar med att klippa klorna?

Det kan tyckas som en bra idé att bara klippa bort de skarpa ändarna på deras klor – speciellt om den är liten – med sax eller en vanlig tånagelsax, men gör inte det! Att inte använda rätt verktyg för jobbet kommer att orsaka katten eller hunder mer stress och obehag från trycket att klämma och vrida. Det kan resultera i en smärtsam splittrad nagel som kräver ett besök hos veterinären. Läs denna guide om du inte vet hur du ska klippa klorna!

Att använda en bra klotång är ett bättre val, men inte alltid det bästa. Den professionella husdjursskötseln Renee Rice, ägare av 4 Pawz Grooming i Sedona, USA, berättade om varför hon föredrar att använda en nagelslip snarare än en klotång när det är möjligt.

“När du klämmer klotången kan husdjuret känna det och förutse klippet”, sa Rice. Denna plötsliga rörelse gör det troligt att de kommer att rycka sin tass precis när bladet skär i nageln och bladet kommer att skära igenom någon annanstans än där du planerade.

Skulle tången klämma för lågt på nageln, kommer det att skära igenom den snabba platsen där blodet kommer in i nageln. Detta är smärtsamt för din hund/katt och resulterar i blödning. För att inte nämna, din hund/katt kommer att utveckla mer rädsla för att klippa klorna i framtiden. “När det väl gar hänt är de ganska klara med att klippa klorna resten av livet”, säger Rice.

Hundar eller katter med tjocka, mörka naglar är svårast att klippa så nära som möjligt. “Det är lätt att klippa klor för korta eller inte tillräckligt korta, särskilt med mörka klor”, säger Rice. “På klara klor kan du se rosa snabbt och de är lättare att klippa, särskilt på mindre hundar och katter.”

Håll klotången skarp!

Om du väljer att använda klotång för ditt husdjur, är det viktigaste att leta efter skärpa. En gammal klotång som du hittade på vinden eller köpte på en loppisen för en tia bör hamna i papperskorgen. När de inte är skarpa klämmer de in klon. Denna kompression gör att klon fragmenteras eller splittras.

En splittrad eller fragmenterad klo kan orsaka obehaglig smärta för din hund/katt och kräver en resa till veterinären för att fixa. Men risken för en trasig klo är inte en giltig anledning att fördröja att trimma klorna – din lilla kompis alltför långa klor kan också dela sig när de fastnar i mattan eller håller i något.

Tips och tricks för att klippa klorna

1. Gör det till en vana

Att göra det till en del av dina djurs vanliga rutin kommer säkert att hjälpa. Liksom människor är både katter och hundar varelser av betéende. De gillar saker som känns bekanta och de är inte så angelägna om det konstiga och oväntade.

2. Börja tidigt

Att börja när din lilla kompis är liten är också en bra idé. De säger att du inte kan lära en gammal hund nya knep, och samma idé gäller även katter. Att introducera en kattunge/hundvalp till klotången sparar mycket tid och problem när de börjar bli fullvuxen.

3. Gör upplevelsen så bra som möjligt

Försök att göra upplevelsen så rolig eller så tröstsam som möjligt. Att mata din katt/hund deras favoritgodis hjälper alltid, det hjälper också att prata under processen. De förstår kanske inte innebörden av orden vi använder, men de kan verkligen ta upp tonen och strukturen i vår röst.