Klövjeväska bäst i test 2022 – hitta bästa klövjeväskan!

Letar du också efter klövjeväska bäst i test 2022? Då har du hittat rätt! I denna artikel hjälper vi dig hitta den absolut bästa klövjeväskan för dig och din hund. I slutet av artikeln hittar du också en kort köpguide och svar på lite vanliga frågor kring klövjeväskor.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för vetzoo.se & granngarden.se

Klövjeväska bäst i test 2022

1. Breeder's klövjeväska

2. Extreme backpack klövjeväska

3. Julius K9 klövjeväska

Breeder's klövjeväska
Extreme backpack klövjeväska
Julius K9 klövjeväska

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Breeder’s klövjeväska recension

Breeder's klövjeväska
Breeder’s klövjeväska

Denna ergonomiska klövjeväska från Breeder’s är gjord av ett vattenavvisande och lätt tyg. Vi tyckte den var enkel att justera både fram och under magen. Längst upp på klövjeväskan hittar du fästanordningar för enklare utrustning. Det finns också en ficka med dragkedja som du kan stoppa mer ömtåliga föremål i.

Dessutom finns det en D-ring så att du enkelt kan fästa kopplet.

Allt som allt tycker vi att denna Breeder’s modell är den bästa klövjeväskan 2022!

Extreme backpack klövjeväska recension

Extreme backpack klövjeväska
Extreme backpack klövjeväska

Denna Extreme backpack klövjeväska fick sisådär betyg i vårt klövjeväska test. Dock tycker vi att priser väger upp tillräckligt för att den ska få vara med på klövjeväska bäst i test listan.

Klövjeväskan var mycket komfortabel och passar absolut för längre promenader eller bergsvandring. Den har dessutom en inbyggd sele så att du enkelt kan sätta fast kopplet. Man kunde också ta av selen från väskan, så man kan se denna väskan som en 2-in-1. Både en hundsele och en klövjeväska!

Överlag är detta ett bra alternativ, men vi tyckte inte den satt så bra.

Julius K9 klövjeväska recension

Julius K9 klövjeväska
Julius K9 klövjeväska

Som du säkert redan vet är Julius K9 till för större hundar och även denna så. Därför valde vi att lägga den längre ner på vår bäst i test lista, vi vet att K9 produkterna inte passar alla hundar.

Den sattes enkelt ihop med K9 powerselen med hjälp av kardborreband. Dessutom tyckte vi att designen var robust och absolut värd priset. Den har många fack och är stor nog att få plats med hela matsäcken.

Överlag är denna klövjeväskan det bästa alternativet för dig som redan har en K9 powersele, annars är det nog bäst att du väljer en annan.

Vanliga frågor när man ska köpa den bästa klövjeväskan

Vi vet att det kommer upp massor av frågor när man ska välja den bästa klövjeväskan. Därför har vi inte bara skrivit en klövjeväska bäst i test lista. Vi ska också besvara lite vanliga frågor kring klövjeväskor.

Vilken storlek ska jag köpa?

Det beror såklart på hundrasen och dess storlek. Många företag erbjuder dock en rad olika storlekar, så du får helt enkelt mäta själv!

Är klövjeväskor säkra?

Ja! Så länge du köper rätt storlek och inte fyller på för mycket så är de helt säkra. Dubbelkolla dock alltid att den sitter åt ordentligt så att den inte ramlar av hunden.

Kan valpar bära klövjeväskor?

Nej. Minimum-åldern för hundar att börja bära klövjeväskor är ett år. För valpar under det ålderspannet kan du absolut träna de att bära klövjeväskan, men du kan inte ha saker i den.

Skadar klövjeväskor hundens rygg?

Nej. Så länge den sitter åt ordentligt och inte har alldeles för mycket packning så skadar den inte. Om din hund har rygg- eller ledproblem ska du dock hålla dig borta från klövjeväskorna.
Klövjeväska test

Hur gjorde vi vårt klövjeväske test?

Som vanligt väljer vi ut några modeller i varje priskategori för vårt test. Därefter tog vi med de som fått bäst kundbetyg och läste på vidare om de.

För våra egna recensioner hittade vi information på nätet från produktbeskrivningar och kundrecensioner.

Slutlige gjordes klövjeväska bäst i test listan efter att vi jämfört de olika modellerna. Några av de kriterier som användes för att jämföra väskorna var pris, kvalité och material.

Vad gör en modell till en bra klövjeväska?

 • Storlek: När det gäller klövjeväskor för din hundkamrat är större inte alltid bättre. En väska som är för stor eller tung kan faktiskt vara skadlig för din hunds rygg. Att välja en mindre väska till att börja med är alltid en bra idé, eftersom det ger din hund tid att vänja sig vid att bära en last.
 • Kapacitet: Vissa klövjeväskor är helt enkelt bedårande – men är de praktiska? Allt kommer ner till vad du tänker ha i de. Ska du bara slänga i en förpackning med bajsäckar och en flaska vatten? Eller vill du ha extra utrymme för hundmat eller grejer för campingresor? Tänk på vad du ska ha på din resa och använd förpackningsstorleken för dina behov. Ta så lite som möjligt för att inte överbelasta din hund.
 • Stil: Är du den stolta ägaren till en räddningsvalp som precis har börjat få lokala hundvänner? Du kanske vill tänka på hur den heta rosa klövjeväskan ska påverka hans street cred! På samma sätt kanske en perfekt preparerad pudel kanske inte är angelägen om bombernas troppsutseende! Välj en klövjeväska som passar din hundras och deras förmågor.
 • Syfte: Inte bara om vad du bär, syfte hänvisar också till hur länge klövjeväskan kommer att bäras, under vilka väderförhållanden och hur ofta. Att hitta en väska som passar alla dessa behov kommer låta din hund bära väskan mycket enklare.
 • Vattentät / vattentålig: Hoppas du kunna använda din nya hundkompis ryggsäck på din nästa vandringshelg? Vilken bra idé! Men för sådan ojämn terräng kommer du att behöva något som tål alla förhållanden som kastas på den och en vattentät väska bör vara prioritet nummer ett.
 • Hållbarhet: Våra hundar älskar att springa genom skogen och jaga efter den ekorren – men om han springer iväg med en klövjeväska och återvänder hem utan den – hoppas att du inte lät honom bära husnycklarna! Välj en produkt som är välgjord med tuffa material så undviker du antagligen katastrofer som denna.
 • Tvättbar: Hundar har en tendens att smutsa ner saker. Oavsett om det är från att glida genom leran, hoppa in i sjön eller på något sätt lyckas täcka sin väska i hundmat – du kan nästan garantera att du kommer att behöva tvätta hunden (och väskan) ganska ofta. Se till att du väljer en väska som är åtminstone handtvättbar och helst maskintvättbar så att du enkelt kan rengöra den vid behov.
 • Avtagbara väskor: Att lägga på eller av fack är så praktiskt att du inte inser att du behöver den här funktionen förrän du har provat den – och sedan kommer du att kämpa för att gå tillbaka till något sämre. Oavsett om du vill ha snabb tillgång till dina saker eller vill ge din hund en paus, det här är en bra lösning. Leta efter en klövjeväska med avtagbara väskor om det här är något viktigt för dig.
 • Koppel-metoden: Är du ett fan av att använda en sele på din hund, snarare än ett halsband? Du kanske är glad att veta att vissa klövjeväskor i huvudsak också fungerar som en sele – vilket innebär att du kan knippsa fast hundkopplet direkt på klövjeväskan.
 • Komfort: Att hitta en klövjeväska som erbjuder utrymme att bära allt är jättebra. Men det viktigaste bör alltid vara din hunds komfort. En obekväm väska gör inte bara dina äventyr mindre roliga för din hundkamrat, men det kan till och med orsaka smärta eller skada. En klövjeväska med mycket vaddering och ett inbyggt koppelfäste kan vara särskilt bekvämt för din hund att bära.
 • Inbyggda vattenflaskor: Vill du att din hund ska bära sitt eget vatten på dina vandringar? En inbyggd vattenflaska gör att du kan göra just detta samtidigt som du håller lasten jämn – vilket kan vara mycket svårare att uppnå när du packar en vattenflaska. Om de däremot har en klövjeväska med inbyggd vattenflaska kommer vikten bli jämnt födelad.
Bäst klövjeväska

Hur hittar man den bästa klövjeväskan?

Passform

Din första prioritering för att välja en klövjeväska är att se till att den passar din hund. Om den är för liten eller för stor kan det orsaka irritation i huden, vilket i sin tur kan förvandlas till en hudinfektion.

Material

Har du någonsin testat kläder och tyckte att det kliade eller var obekvämt? Det kan hända för din hund också. Försök att välja material av högre kvalitet som är mjuka mot huden.

Kapacitet

Du kanske tror att det här syftar på vad du behöver bära med dig – men om din hund bär sin egen mat och vatten måste du tänka på om väskan rymmer allt han behöver.

Bekvämlighet

Väskor med massor av vaddering, utformade för att anpassas till kurvorna i din hunds kropp, är vanligtvis mycket bekvämare att bära för din lilla kompis. Tänk på skillnaden i hur en dåligt passande ryggsäck och en välutrustad känns för oss människor så vet du vad vi menar.

Särskilda överväganden

Om din hund har några tidigare skador, ta hänsyn till det. Det finns olika bredder och längder på förpackningar, så för hundar med ryggskada kan en kortare klövjeväska vara ett bra alternativ. Om ens någon klövjeväska över huvud taget, vi rekommenderar det inte.

Källor