Kyldyna hund bäst i test 2022 – bästa kyldynan för hunden!

Letar du också efter kyldyna hund bäst i test 2022? Då har du hittat rätt! Hundar svettas inte som vi människor, därför kan det vara bra att ha en kyldyna till hands när hunden börjar bli för varm. Vi hjälper dig hitta den absolut bästa kyldynan för dig och din bästa kompis!

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för kattkompaniet.nu

Kyldyna hund bäst i test 2022

1. Trixie kyldyna XL

2. Trixie kyldyna M

3. Trixie kyldyna S

Trixie kyldyna XL
Trixie kyldyna M
Trixie kyldyna S

Passar: Stora hundar

Passar: Medelstora hundar

Passar: Små hundar

Trixie kyldyna XL recension – bäst i test!

Trixie kyldyna XL
Trixie kyldyna XL

Denna Trixie kyldyna XL är en stor kyldyna som håller temperaturen på en stabil nivå. I vårt test så svalkade de våra hundar riktigt bra även när det var över +20°C. Den svalkar med hjälp av kroppskontakt och behöver ingen el eller vatten. Då kunde vi ha vår mysiga familjepicnic även med hunden!

Vi testade hur långt tid kyldynan hållde sig sval, svaret var flera timmar! Dessutom var den stor nog att passa vår stora golden retriever.

Överlag den bästa kyldynan för hundar enligt oss på Djurguide!

Trixie kyldyna M recension

Trixie kyldyna M
Trixie kyldyna M

En lite mindre kyldyna än ovanstående, men den fungerade minst lika bra. Denna har även en lite roligare design än bara helblått. Även denna höll sig sval i flera timmar och kunde användas om och om igen.

Den var enkel att rengöra och torka av med en enkel disktrasa. Dessutom testade vi att använda den som kylplatta för laptopen och det fungerade riktigt bra.

Överlag är Trixie kyldynan M också ett bra alternativ om du har en medelstor eller liten hund.

Trixie kyldyna S recension

Trixie kyldyna S
Trixie kyldyna S

För dig som har en mindre hund är denna Trixie kyldynan mer passande. Dock rekommenderar vi att du köper en så stor kyldyna som möjligt, det kan inte skada! Denna höll svalheten något kortare än de större modellerna, men det är väl förväntat.

Precis som de andra var även denna lite mindre kyldynan enkel att rengöra.

Överlag rekommenderar vi denna lilla kyldynan för dig med en liten hund, den gör sitt jobb precis som den ska!

Vanliga frågor när man ska köpa den bästa kyldynan för hund

För dig som har frågor gällande vår kyldyna hund bäst i test lista rekommenderar vi att du fortsätter läsa. Vi hjälper dig ännu mer på traven för att hitta den bästa kyldynan för just din hund!

Under de varmare månaderna på året är det viktigt att hålla din hund så sval som möjligt. Precis som vi kan de känna värmen och påverkas av den. Om de blir för heta kan det påverka deras hälsa och välbefinnande. Ett sätt du kan hålla din hund sval på är med en kyldyna eller -matta. Dessa är speciellt utformade för att aktivt kyla ner din hund när de behöver det.

Vi kommer att gå igenom om din hund behöver en kyldyna och om de är värda pengarna. Vi ger dig också några köptips och hur du bäst sköter din kyldyna för hund. Längst upp hittar du också våra rekommendationer på de bästa kyldynorna för att hålla din hund sval i sommar.

Behöver man en kyldyna till hunden?

Är det riktigt varmt ute rekommenderar vi absolut att man har en kyldyna till hunden. Så länge man inte har något annat som till exempel en fläkt eller air condition.

Hur mycket kostar en kyldyna?

En kyldyna för hund kostar för en liten hund kostar runt 100kr, och för en stor hund kostar det runt 200kr.
Kyldyna hund test

Hur gjorde vi vårt kyldyna hund test?

Precis som med våra andra produkttester så gjorde vi samma sak denna gång, vi beställde en rad olika kyldynor och testade de var för sig. Sedan recenserade vi de och placerade de i vår kyldyna hund bäst i test lista ovan!

Behöver din hund en kyldyna?

Om din hund blir varm på sommaren kan de troligen dra nytta av en kyldyna/kylmatta. Värme kan störa din hund enormt. Om din hund blir för varm för länge kan det vara farligt för deras hälsa. Överhettning kan leda till värmeslag, utmattning och uttorkning vilket kan leda till hälsoproblem för din hund.

Det är också obekvämt för din hund att vara varm för länge. Om du märker att din hund ständigt söker efter svalare delar av ditt hus, som de svala golven i badrummet eller köket, eller svala fläckar av cement eller däck utanför, kan det vara för att de tycker att det är för varmt.

Andra tecken att leta efter för att se om din hund är för varm inkluderar överdrivet flämtande eller dreglande, ökad hjärtfrekvens, andningsproblem, brist på energi och ovanlig aggression.

En annan bonus med att köpa en kyldyna till din hund är att det kan vara bekvämare för dem att ligga på än golvet. Förutom att de är svala, kommer de att ge lite dämpning mellan din hund och golvet.

Dessa mattor kan också vara fördelaktiga som lindring av värk och smärta för hundar som har ledproblem från artros och för äldre hundar.

Bäst kyldyna hund

Är hundkyldynor värda pengarna?

Så är det värt att köpa din valp en kyldyna eller matta för att kyla ner dem eller inte? Låt oss börja med att säga att de inte är för alla hundar. Särskilt om din hund ofta biter på saker, eller är destruktiv mot allt du köper dem. Dessa mattor är inte oförstörbara. De kan punkteras med vassa tänder eller klor. Så undvik att köpa en om din hund sannolikt kommer att förstöra den.

Om du redan har andra alternativ för att kyla ner din hund kanske det inte är värt pengarna för dig. Det finns ett antal sätt du kan hjälpa din hund att svalna på sommaren som bärbara hundpooler, kylfläktar, en förhöjd hundbädd eller en kylväst. Du kan till och med göra din egen DIY-kyldyna med gamla handdukar och kallt vatten. Men kom ihåg att vissa av dessa bara är tillfälliga lösningar. En hundkyldyna kan hålla din hund sval i timmar i taget.

Om din hund tillbringar mycket tid vid luftkonditioneringen kan du spara lite pengar genom att stänga av luftkonditioneringen och skaffa dem en kyldyna istället. Det är såklart, så länge du inte behöver luftkonditioneringen också.

Hur fungerar kyldynor för hundar?

Hundkyldynor är designade på ett par olika sätt. En typ är gjord av material som absorberar värme från din hunds kropp. De har en gel inuti som håller din hund sval och aktiveras av tryck när din hund sitter på mattan. Gelén laddas sedan upp och svalnar igen när din hund står upp och trycket upphör.

Den andra typen är fylld med kallt vatten, liknar en vattensäng. Det svala vattnet absorberar värmen från din hunds kropp. Båda typerna har bara en begränsad tid som de fungerar tills de behöver laddas eller kylas ned.

Hur hittar man den bästa kyldynan för hunden?

När du väl har bestämt dig för vilken typ av kyldyna du vill ha till din hund finns det några saker att leta efter när du gör ditt köp.

 • Storlek. Alla våra rekommenderade kyldynor och mattor finns i olika storlekar. Se till att du får rätt storlek för din hund. För liten och din hund kommer inte att bli tillräckligt sval, för stor och den kan vara mindre effektiv. Tänk på var du ska lägga den också. Behöver den passa in i en bädd eller låda? Om så är fallet måste du kontrollera dina mått först för att se till att den passar.
 • Bärbarhet. Kommer deb bara att ligga på ett ställe eller vill du kunna flytta den enkelt? Vattenfyllda kyldynor eller sängar blir tunga och svåra att flytta. En lättare kudde eller matta kan vikas ihop för enkel förvaring eller resa om du behöver det.
 • Lätt att använda. Användarvänlighet är viktigt om du planerar att resa med din kyldyna och kommer att behöva ställa in och demontera den regelbundet. Leta då efter sådana som inte behöver vatten, el eller kylning.
 • Lätt att rengöra och underhålla. Hundkyldynor plockar upp mycket hår, smuts och damm så försök att välja en matta som är lätt att rengöra. De flesta av de vi rekommenderar i vår kyldyna hund bäst i test lista kan enkelt rengöras med en fuktig trasa och milt rengöringsmedel. De är dock inte lämpliga för tvättmaskinen.
 • Hållbarhet. När kommer din hund att använda mattan? Om det är ute, se till att du väljer en som är tålig och kommer att stå upp mot sveriges dåliga väder. Hundar kan också vara hårdhänta med sina saker. De river ofta, tuggar och biter saker, så en matta gjord av robust material håller längre.
 • Bekvämlighet. Om din hund kommer att spendera mycket tid på kylmattan bör du se till att den är tillräckligt bekväm för dem. Vissa mattor har mer vaddering och mjukare yttermaterial än andra.
 • Giftfri. Se till att kyldynan du väljer är lämplig för din hund och tillverkad av giftfria material. Nylon håller bra för slitage och andas. Undvik mattor tillverkade av latex, plast, gummi eller skum eftersom de tenderar att svettas och fånga fukt.

Hur gör man att kyldynan håller längre?

När du väl har köpt en kyldyna för hund finns det några saker du kan göra för att se till att den håller tillräckligt länge för att det ska vara värt pengarna.

 • Städa den. När du har kontrollerat tillverkarens rekommendationer för rengöring av kyldynan, se till att du gör det regelbundet. De flesta av dem kan rengöras med en snabb torkning av fuktig trasa och kanske något milt rengöringsmedel.
 • Grooming. Håll hundens klor trimmade för att förhindra oavsiktliga punkteringar. Regelbunden borstning tar även bort överflödigt hår som din hund tappar och förhindrar att det byggs upp på mattan.
 • Kontrollera underlaget. Kontrollera ytan där du placerar mattan för att se till att inget kommer att ligga under den som kan orsaka rivmärken eller att den går sönder. Om det finns smuts eller något vasst kan det gnugga på mattan och slita eller punktera den. Kontrollera också regelbundet under mattan för fuktuppbyggnad. Fukt föder upp bakterier och mögel som kan vara skadligt för din hund och bryta ner mattan över tiden.
 • Solljus. Placera aldrig kyldynan i direkt solljus. Solens värme kommer att minska mattans kylningseffekter.

*Header-bilden i denna artikel är tagen härifrån!